Categorieën
A/V Producties

Alpe d’Huez on Wheels

Wat doet een skater in een jaar zonder skeelerelfstedentocht?


Wellicht mijn kortste tocht (in kilometers). 10 bochten naar links en 11 bochten pootje over naar rechts. In een netto tijd van 1 uur en 47 minuten en ongeveer net zo veel minuten pauze ben ik de Alpe d’Huez op geskate. Dit keer geen double push maar harkend naar boven klunen. De eerste twee bochten zwoegen met een maximale zuurstofschuld maar daarna kwam ik voorzichtig in een ritme van de korte wednesdaynightwait slagen en ontspanning en rust in de bochten ter voorkoming van kramp. Vanaf de “(Gert-Jan) Theunissen” bocht ging ik geloven dat deze berg te bedwingen is. In bocht 5, ze tellen vanaf boven, de eerste commerciële fotograaf vol enthousiasme. Een paar haarspelden later nummer twee die met het maken van een close-up foto van een skeeler de kost probeert te verdienen. Uiteindelijk draai ik in de brandende zon het laatste rechte eind op. Wanneer ik over de finish rol klinkt er een spontaan applaus vanaf de verschillende terrasjes door mensen die zich afvragen of je wel spoort.

Ik ben met de auto afgedaald maar het kan ook zo: Downhill Alpe d’Huez video